vineri, mai 18, 2007

Basescu iubeste poporul, poporul iubeste Basescu

Adica de ce nu m-a pasionat aproape de loc aceasta concentrata campanie: in primul rand pentru ca oamenii normali, de pe strada, il iubesc sincer pe Basescu. Asa cum il iubeau pe Iliescu, recent. Si atunci e absolut lipsit de haz sa discuti cu niste oameni orbiti de sentiment.
Mie discursul lui Basescu imi pare un discurs de om nebun. Restul politicienilor isi arata pe sub discursuri lichelismul, interesul, viclenia, prostia, slugarnicia (desi exista si exceptii fericite, unde logica exista, si manevreaza un vocabular corect); ne-am obisnuit cu ei, le citim usor intentiile, ei se stiu cititi, asta e conventia. Basescu insa este de speriat, se da viu si crede ca este mesia. Are alunecari ingrozitoare de logica si nimeni nu pare sa vada treaba asta pentru ca, nu-i asa, dragostea este oarba...

luni, mai 14, 2007

cuvinte noi

Exista cuvantul googolplex. El defineste numarul 1010100
Iata de ce:

In about 1920, Edward Kasner's nine-year-old nephew Milton Sirotta coined the term "googol"; Milton then proposed the further term "googolplex" to be "one, followed by writing zeroes until you got tired." Kasner decided to adopt a more formal definition "because different people get tired at different times and it would never do to have Carnera [a champion boxer] a better mathematician than Dr. Einstein, simply because he had more endurance." [wikipedia]

Si cum googolplex este un numar mai mare decat numarul tuturor particulelor din univers (care nu sunt decat 10 la puterea 87), el nu s-ar putea scrie nici daca toata materia s-ar transforma in hartie, cerneala sau diskdrives.
samd.

Cu aceasta ocazie am aflat ca numerele extraordinar de mari au, de multe ori, nume. Dragut.
Si, oricum, For the author, see Nikolai Gogol.

joi, mai 03, 2007

exceptional!!!

aunci cand ies pe strada se intampla lucruri exceptionale. asta daca ies rar. in ultima saptamana fata a fost bolnava (acum tuseste mai incet) si apoi eu am luat de la ea si tot bolesc de cateva zile. dar.
azi am iesit sa ma plimb dupa lapte praf. la intersectie la iancului, am stat la semafor. o ambulanta se tot apropia, nino nino. tramvaiul oprit in statie, asa ca ambulanta trece pe banda a treia. masinile se dau la o parte, cu exceptia unei dacii albe, care, atentie, se opreste, regulamentar, la stop. pietonii (multi, la iancului e mereu inghesuiala) se opresc in dreptul respectivului si ii fac semn sa treaca. el ca nu, e rosu pentru el. intre timp, nino nino, ambulanta in spatele lui. pana la urma, tipul este convins sa inainteze si ambulanta trece pe langa el.
morala: poate omul era prost. sau poate omul era doar surd. in romania, oamenii surzi au voie sa conduca masina (eu cunosc un astfel de om, care are carnet de mult si conduce des, probabil mai bine ca mine). eu nu cred ca este bine.