vineri, decembrie 07, 2007

petitie



In fiecare an în Europa 50 000 femei dezvoltă un cancer de col uterin şi 25 000 de femei mor din cauza cancerului de col uterin. Programele eficiente de profilaxie pot preveni până la 80% din cazurile de cancer de col uterin. Noile tehnologii au potenţialul de a reduce ratele cancerului de col uterin chiar şi mai mult şi să prevină aproape fiecare caz al acestei boli în Europa, dacă sunt implementate adecvat în cadrul programelor organizate.

Subsemnatul cer Parlamentului European, Comisiei Europene şi tuturor guvernelor naţionale ale ţărilor să:

1. Lucreze împreună pentru a implementa programe eficiente pentru prevenirea cancerului de col uterin în concordanţă cu recomandările Consiliului Uniunii Europene şi cu Ghidurile europene de asigurare a calităţii screeningului pentru cancerul de col uterin.

2. Susţină stabilirea unor programe de educaţie pentru sănătatea publică care să asigure că toate femeile sunt conştiente de importanţa prevenirii cancerului de col uterin şi că beneficiază de toate avantajele serviciilor care le sunt disponibile.

3. Facilitează schimbul de bună practică între ţările Europei astfel încât toţi să poată beneficia de expertiza care există în Europa.

4. Susţină cercetările independente care stabilesc cele mai potrivite măsuri pentru implementarea noilor metode de screening şi vaccinarea împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) pentru a asigura cea mai mare reducere a cancerului de col uterin în Europa.

5. Recunosc şi susţin rolul esenţial jucat de organizaţile caritabile, organizaţiile non guvernamentale, grupurile de suport ale pacienţilor şi a voluntarilor în reducerea cancerului de col uterin în Europa.

Semnati petitia aici.