luni, noiembrie 12, 2007

barza m/f

O carte scrisa de doi medici* explica ca poate fi determinat sexul copilului: "Cele mai multe dintre teoriile cu baza stiintifica sunt legate de faptul ca spermatozoizii cu cromozomul Y, care determina sexul barbatesc al copilului, au o motilitatea mai mare decat cei cu cromozomul X, care determina sexul femeiesc. Cu toate acestea, cei din urma supravietuiesc o perioada mai lunga, avand astfel posibilitatea sa fecundeze ovulul mai mult timp dupa actul sexual". Si de aici rezulta ca:
- conteaza daca femeia are orgasm inaintea barbatului sau dupa acesta (pentru ca orgasmul usureaza transportul spermei din vagin mai departe, in primul caz anulandu-se diferenta de motilitate intre cele doua tipuri de spermatozoizi, iar in cel de-al doilea caz - cand femeia are orgasm inaintea barbatului - spermatozoizii sunt singuri responsabili de parcurgerea drumului, astfel Y depasindu-i pe X),
- conteaza perioada din ciclu: copii conceputi in prima parte a perioadei fertile a ciclului sunt fete(pentru ca spermatozoizii purtatori de cromozom Y nu supravietuiesc in vagin in asteptarea ovulatiei),
Tot aici, autorii zic ca mai mult sex reprezinta un avantaj daca vreti un baiat (cei mai rapizi spermatozoizi ii pot ajunge pe cei ejaculati anterior), pe de alta parte, insa, numarul mai mare de spermatozoizi favorizeaza nasterea unui baiat si prin urmare barbatul nu ar trebui sa ejaculeze trei zile inainte de conceptie. Concluzia lor este: daca vreti baiat "este preferabil un contact sexual la 8 ore", iar daca vreti fata "incercati ca actul sexual sa aiba loc cu trei zile inaintea ovulatiei, dupa care urmeaza o perioada de abstinenta de 4 zile. Daca nu ati reusit, scadeti o zi din aceste durate, astfel incat sa aveti contact sexual cu doua zile anterior ovulatiei, iar perioada de abstinenta sa fie de trei zile".

O alta teorie se bazeaza pe pH-ul aparatului reproducator feminin. Un mediu acid poate ucide spermatozoizii cu cromozomul Y, acestia fiind mai putin rezistenti decat ceilalti. Se pare ca organismul femeii elibereaza in timpul orgasmului o substanta alcalina, ceea ce ar favoriza conceperea unui baiat. Si cica se pot face si dusuri (locale) cu bicarconat de sodiu, respectiv otet. Bleah.

Mai sunt culese 'din popor' niste intelepciuni care pot influenta intr-un sens sau altul. Si anume, cartea citeaza:

"Daca vrei baiat:
- mananca multa carne rosie
- mananca sarat
- fa dragoste stand in picioare
- stai intinsa putin dupa o partida de sex
- lasa-ti partenerul sa aiba orgasm primul
- dormi in stanga partenerului
- faceti dragoste in timpul noptii
- concepeti in zile impare"

"Daca vrei fata:
- mananca peste si vegetale
- mananca dulciuri
- stai deasupra cand faceti dragoste
- ai orgasm inaintea lui
- faceti dragoste dupa-amiaza
- concepeti in zile pare"

*dr. L. Anghel si dr. M. Negru "Sarcina si nasterea fara secrete", Ed. MedicArt, 2003